Szolgáltatás

A család kedvence a fémvázas medence

A nyári időszakban, a meleg időben mindenki igyekszik lehűteni magát valamilyen vizes alkalmatosságot keresve. Hazánkban számos állóvíz és strand várja a fürdeni, nyaralni vágyó közönséget. Semmi nem esik jobban, mint egy kellemes vizű medencében lubickolni a kánikulai melegben. Ez a lehetőség egyre inkább adott a mobil, kerti fémvázas medence megjelenésével a piacon. A tavaszi időszakban egyre több helyen tűnnek fel ezek a termékek a boltok polcain, hogy a vásárlók időben fel tudjanak készülni és megvásárolhassák a nyári szezon kellékeit. A fémvázas medence mindig jó választás, hiszen könnyen szerelhető és bárhol felállítható. A téli időszakban pedig nem foglalja a helyet a telken. Szerencsére a gyártók gondoltak mindenki igényére, így több méretben és formában is elérhető a fémvázas medence. Az acélvázas tartószerkezet biztosítja a stabilitást, a háromrétegű szélerősített PVC medencetest pedig a biztonságos és kellemes fürdőzést teszi lehetővé.

A medence üzemeltetésének fontos része a karbantartás, vagyis a víz tisztítása, keringetése, hogy mindig friss víz kerüljön bele. Ha állni hagynánk a vizet a szabadban, egy idő után elindulna az algásodás és a fürdővizünk megposhadna. Minél melegebb a víz, annál könnyebben indulnak be a negatív folyamatok. A fémvázas medence alaptartozéka a vízforgató szivattyú papírszűrővel van ellátva és a méretétől, kapacitásától függően, különböző teljesítményre képes.

Általában 2-6 m3/óra mennyiségű vizet keringet. A karbantartás másik fontos lépése, a víztisztítás. Ehhez kapható megfelelő minőségű és felhasználásra alkalmas vegyszerek.

A tisztításnak is megvannak a szakmailag kiforrott és meghatározott lépései. Ahhoz, hogy hatékonyan alkalmazhassuk a vegyszereket, először mindenképpen az víz pH értékét kell beállítani a megfelelő szintre. Ez az érték általában 7,2-7,6 között kell legyen. Az algásodást gátló és a klórtabletta alapvető tisztító vegyszerek. Ezen kívül, a víz csillogásáért felelős pelyhesítő szerek, a tiszta és kellemes fürdőzés élményét segítik elő. A fémvázas medence tartozéka még a lépcső is.

Hiszen az 1 méter magas falat valahogy át kell mászni és ezt lépcsővel lehet a legegyszerűbben. A medence telepítése tulajdonképpen nem nehéz, mégis a gyors kivitelezésre való segítség részeként egy DVD is jár, tehát videóban mutatják be lépésről-lépésre a szerelés menetét. Így biztosan nem lehet hibázni. A fémvázas medence tartozéka még a javító szett, ami az esetleges sérülések, lékek javítására nyújt gyors és hatékony megoldást.