Szolgáltatás

A fogszabályzást érdemes időben elvégeztetni

A fogszabályzás az a fogászati beavatkozás, amit ugyan felnőttkorban is el lehet végezni, mégis a gyermek fogszabályzás az ideális.
Annak, hogy a gyermek fogszabályzás sokkal jobb megoldás, mint a felnőttkori, nagyon egyszerű biológiai oka van. Ez pedig nem más, mint, hogy a gyermekek csontja még puhább, folyamatosan nő és változik, így külső behatással is sokkal könnyebb alakítani, mint a már megkeményedett, természetes módon nem változó, felnőtt csontozatot.
A fogszabályzás, tulajdonképpen nem más, mit a fogazat külső behatással, „erőszakkal” történő alakítása, melyet folyamatosan, lassan visznek véghez. Megfelelő időt rászánva, és persze a hozzáértő fogorvosok segítésével, még a legeldeformáltabb fogazatot is szép, rendezett fogazattá lehet alakítani, de ehhez időben el kell kezdeni a beavatkozást, mivel az idősebb csontozat alakítása már nagyon nehéz, hosszadalmas és sok esetben fájdalmas beavatkozás, bár legalább nem lehetetlen.
Mindenképpen ajánlom hát, hogy szülőként időben vigye el gyermekét a fogorvoshoz, még akkor is, ha kívülről nem látható semmilyen rendellenesség, mert ha esetleg rossz a harapása, vagy egyéb probléma van, sokkal könnyebb fiatal korban orvosolni azt, mint később, így nagyon sokat segíthetünk vele gyermekünknek, amit később biztosan meg is hálál majd, ha most nem is örül neki!