Szolgáltatás

Csirkebőr? Grízes bőr? Keratosis pilaris ?Erbium Lézer Technológia.

A karokon, a háton vagy csípőn kicsi, piros pattanások vannak? Ezek a pattanások úgy néznek ki, mintha libabőr lenne? Akkor ez lehet, hogy keratosis pilaris ?

Erbium Lézer Technológia segítségével látványos javulás érhető el mind a keratosis pilaris, mind a bőrpirosság csökkentésében, és főleg a sötétebb bőrtónusúakat érintő, barna foltok halványításában, amik esetleg a dudorok után jelentkeztek.

A keratózisos pilarisra hajlamos bőrön különböző színű dudorok lehetnek, kicsi, vöröses-rózsaszínűek vagy pirosak, amelyek nem viszketnek. Az elváltozás mindig szimmetrikus, vagyis ha az egyik felkaron megjelenik, akkor a másikon is várható.

A grízes bőr oka a helytelen bőrmegújulási folyamat a pórusok eldugulnak, mivel a felső rétegek bőrsejtjei keratinná alakulnak.  Ezek a „dudorok” nőnek ki a pórusokból, emiatt lesz a bőr durva tapintású és pattanásos. Száraz bőrre jellemzőbb a kialakulása.

Az esetek több mint 90% -ában ezek a dudorok a vállakon jelennek meg. A következő leggyakoribb terület a comb (60%) és a fenék (30%).

A keratosis pilaris makacs, de ártalmatlan esztétikai probléma, amely orvosi kockázattal nem jár, mégis zavaró lehet.

Tinédzserek arcán gyakori a grízes bőr, amit elég gyakran összekevernek a pattanással.

A keratosis pilaris ellen nem létezik gyógymód, vagyis olyan készítmény, amely végérvényesen megszabadítana a grízes bőrtől.

Általában az otthoni kezelés nem hozza meg a kívánt eredményt, ezért  érdemes szakemberhez fordulni és konzultálni az Erbium Lézer Technológia lehetőségéről.

Mindemellett a Erbium Lézer Technológia azon páciensek számára ajánlott, aki a bőr megújulását rövidebb kezelési szakaszokkal kívánják elérni. De azok számára sem elvetendő az Erbium Lézer Technológia, akik féltik bőrüket és olyan módszert keresnek, ami csak minimális hámsérüléssel jár.