Szolgáltatás

Ha a legjobb naptejek megvétele a cél

Vannak emberek, akiknek különösen érzékeny a bőrük, és nagyon oda kell figyelniük rá. Sokféle hatás érheti a bőrt nap mint nap, és időnként kellemetlen bőrviszketés is jelentkezhet. Rendkívül sokrétűek lehetnek a bőrviszketés okai, amit tanácsos minél hamarabb meghatározni ahhoz, hogy meg lehessen szüntetni a lehető legrövidebb idő alatt. A bőrtünetek nagy segítséget nyújthatnak ebben. Például a kiütésekkel kísért bőrviszketés szinte minden esetben valamilyen fertőző betegségre vagy allergiára utal, de a rovarcsípés okozta viszketés is rendkívül kellemetlen. Cukorbetegség, emésztőrendszeri vagy vérképzőszervi problémák, illetve rákos elváltozások szerepelhetnek a bőrviszketés okai között.

A bőrgyulladással járó viszketés, hámlással kísért, száraz, piros, időnként apró hólyagokkal borított foltokban atópiás ekcéma jeleit mutatja. Azonban a bőr kiszáradása is bőrviszketéssel jár, erre is nagyon oda kell figyelni, mert sok folyadékbevitellel, illetve különböző bőrápoló krémek használatával ez megszüntethető.

A kezelést minden esetben a kiváltó okokat figyelembe véve kell elvégezni. A napsütéstől való leégés is járhat viszketéssel, úgyhogy aki erre érzékeny, fehér bőrrel rendelkezik, annak tanácsos mindenképpen a magas faktorszámú naptej alkalmazása, mielőtt a napfényre kimenne. Figyelni kell arra, hogy a legjobb naptejek közül válassza ki azt a terméket, amelyik megvédi a kényes bőrét a leégéstől. A legjobb naptejek azok, amelyek biztonságosan megvédik a bőrt a leégéstől, a lehető legkevesebb allergizáló anyagot tartalmazzák, állaguk kellemes, és nemcsak fényvédők, hanem antioxidáns vitaminokkal és gyulladáscsökkentő, valamint bőrápoló összetevőkkel ellensúlyozza a napsugárzás káros hatásait. Rendkívül fontos, hogy a legjobb naptejek teljes körű UV-védelmet nyújtsanak, és ha lehet, akkor vízállóak legyenek, hiszen strandoláskor senki nem szereti, ha a víz lemossa a naptejet az arcáról, hátáról, vállairól. Az ewopharma.hu weboldalon minden információt megtudhat a megfelelő naptej kiválasztásához szükséges ismeretekről.