Szolgáltatás

Még mindig van nevelő hatása a Gazdálkodj Okosannak!

Az első Gazdálkodj Okosan 1966-ban készült. A játék során leginkább a szerencsére lesz szükségünk, hiszen nem kell megküzdenünk a többi játékossal. Minden körben kapnak pénzt a játékosok, és ha szerencsések, akkor a betétjeik után is felmarkolhatják a kamatokat. Természetesen a játék során vagyonunkra veszély is leselkedik, hiszen a nehezen megszerzett ingatlan leéghet, de erre találták ki a biztosítást, amelyet érdemes is minden játékmenetben megkötni.

A Gazdálkodj Okosan társas számtalan nevelő hatású elemet is tartalmaz, amely a különféle szerencsekártyákon és a játék mezőkön is látható. Ilyen például a „Ne szemetelj!”, „Zárd el a csapot!”, „Ne dohányozz!”, ezen felül a testedzésre is buzdít a játék valamint arra, hogy minél többet járjunk könyvtárba. Ezek a dolgok mind a mai napig fontosak mindenkinek és valószínűleg sok szülő szeretné, ha gyermekeikben is tudatosulnának ezek a dolgok. A játék segítségével talán még a legkisebbeket is rá tudjuk venni, hogy elmenjünk a könyvtárba és olvassunk bele pár mesekönyvbe. A nagyobb gyerekeket pedig a különféle sorozatokkal tudjuk izgalomba hozni, amely a környezetről, a földrajzról illetve például a klímaváltozásról szól.

Az új pénzes változatot ma már sok helyen megvásárolhatjuk. A játék lényege, hogy mielőbb lakáshoz jussanak a játékosok. A játék során a kicsik ismerkednek a pénzel, annak beosztásával azaz a gazdálkodással. Nagyon fontos, hogy már gyerekként tudják, hogy minden pénzbe kerül. Ha pénzbe kerül, akkor nagyságrendileg mennyibe, és hogy azért bizony meg kell küzdeni, mert nem jön magától. A felnőttekben ez a játék nosztalgikus érzéseket is kelthetnek, így akár a baráti társaság is játszhatja ezt a sokak által kedvelt játékot. Érdemes a legújabb kiadást megvásárolni, hiszen talán az áll legközelebb mindenkihez, de az igazi nosztalgiára vágyók akár a pincéből is előkereshetik a gyermekkoruk játékát, hiszen szerencsés esetben nem kerül kidobásra.