Szolgáltatás

A LED izzó E14 hagyományos foglalatba illeszkedik

Jó, ha mindenki észreveszi, hogy a régi megoldások ideje lejárt. Persze, ez nem kötelez senkit, hogy a LED izzó E14 modellje mellett döntsön, azonban ha így tesz, annak igen hamar meg fogja tapasztalni az előnyeit, mert nehezen lehet találni olyan indokot, ami e technológia ellen szól. Gyakran szokták azt mondani, hogy maradnak inkább a régi, wolframszálas megoldásnál, mivel az olcsó. De ez csak a látszat, hiszen a villanyszámla már nem ezt mutatja.

Vásárlásnál ritkán gondolunk bele abba, hogy most egy olyan terméket választunk, amely rengeteg órán át hivatott kiszolgálni minket. Ezért a LED izzó E14 típusa hosszú éveken át bevilágítja gond nélkül a mindennapjainkat, amíg egy olcsó, régi típusú égő jó, ha kibír egy fél évet anélkül, hogy kiégne. Emellett a fogyasztása a többszöröse a LED technológiának. A LED izzók alig fogyasztanak néhány Wattot, viszont a fényerejük egyszerűen felveszi a versenyt a hagyományos 100 wattos körtékkel.

Egyszerű kiszámítani, hogy mennyi energiát és pénzt takaríthat meg az, aki a LED izzó E14 változatát választja. Ha egy egyszerű csillárban van 5 foglalat, amit 5 darab 70 wattos égő tölt ki, akkor ezek használata rendkívül magas fogyasztást eredményez, és mindezt még csak egy szobán belül, nem beszélve a lakás többi részéről. Viszont a LED izzó E14 illeszkedik a hagyományos foglalatokba, és egyenként mindegyiknek bőven elég 3-5 Watt a megfelelő fény kibocsátására.

Az INESA másik kiváló terméke az E27 LED égő, amelyben ötvözve van a múlt, a jelen és a jövő. A formavilágát tekintve olyan, mint egy hagyományos izzó, viszont a technológiája megfelel a mai takarékos megoldásoknak, amelyek ihlethetik a fejlesztőket a még hatékonyabb megoldások alkalmazására a jövőben. Ezek a modellek nem hiába kapták a Retrofit nevet, hiszen illeszkednek a régi foglalatokba egyaránt, ezért nem kell lecserélni az egész lámpatestet, hogyha gazdaságos fényforrással szeretnénk felszerelni az otthonunkat.

Az E27 LED izzónak több változata létezik, amelyek közül megtalálhatóak a hideg és meleg színárnyalatú modellek. A 3 wattos változata gond nélkül alkalmas külső világításra, ami egyébként egy 25 wattos normál izzó erejével ér fel. A gyártó garantálja, hogy évek múlva sem fog kiégni, viszont előfordulhat, hogy egy keveset veszít a fényerejéből, de ez igazán elhanyagolható. Úgy becsülik, hogy nagyjából 15 000 óra után csökken le a fényereje egy 70 wattos hagyományos égő fényerejére, ami még így is bőven elég a megfelelő világításhoz, főleg ha egyszerre több van beszerelve az E27 LED izzókból.