Szolgáltatás

Az Apple okostelefon időtálló készülék

Nyugodtan elmondhatjuk, hogy mára az iPhone egy szimbólummá vált. Az Apple okostelefon egyet jelent, a gyorsasággal, a minőséggel és a magas színvonalú szolgáltatásokkal. Az Apple volt az első olyan gyártó, aki felhasználóbaráttá tette az érintőképernyős készülékeket az iOS rendszer megalkotásával. Egyszerűen nem volt konkurenciája a piacon. Utána kezdték összeszedni az Android rendszerre épülő telefonok is, de csak nagyon lassan tudták felvenni a versenyt az Apple okostelefon modellekkel.

A készülékek sikerének titka a dizájn és a könnyű kezelhetőség mellett, talán az időtállóságuk. Míg egy androidos készülék 1-2 év után elkezd lelassulni, szaggatni, addig egy 4 éves iPhone még mindig hozza azt az elvárt szintet, mint vásárláskor. Csak prémium termékeket árusítanak, bár ez sokszor meg is látszik az árúkon. Azonban az árért cserébe, még mindig egy olyan Apple okostelefon lesz a tulajdonunkban, amit más gyártó termékével össze sem lehet hasonlítani. A rendszer mindig fluid és gördülékeny marad, köszönhető annak a technológiának, amit kifejlesztett a gyártó.

Érdekes tény, hogy még az Androidot futtató telefonok már 8 processzormaggal dübörögnek és 3-4 giga RAM teszi lehetővé az alkalmazások gyors betöltését, addig az Apple okostelefon ugyanezt a teljesítményt produkálja nagyjából fele ilyen erős hardver mellett. A titok a szoftveres megoldásokban rejlik. Úgy lettek kialakítva, hogy kevesebb energiaigényük legyen, ezért használhatóak még mindig tökéletesen, még a két generációval előtti modellek is. Az Apple okostelefon gyönyörű kivitelezésével és innovatív megoldásaival valóban szimbólummá vált a telefongyártás történetében.