Szolgáltatás

Kinek kötelező az ESTA igénylése?

Aki szeretne néhány hetet, esetleg hónapot az Államokban tölteni és tagja a Vízummentességi Programnak, annak a kiutazás előtt igényelnie kell az Elektronikus Beutazás-engedélyezési Rendszer által kiállított engedélyt. Sokan bizonyára úgy ismerik, hogy ESTA. A programban résztvevő országok listáját megtalálja az oldalon. Az ESTA igénylése nagyon egyszerű, hiszen manapság az internet segítségével szinte bármit el lehet intézni online is. Éppen ezért jelent nagy segítséget a www.estavisa.hu oldal, ahol akár azonnal kitöltheti a kérvényt, néhány adat megadásával. Fel kell tüntetnie a személyes adatokat és az útlevéllel kapcsolatos információkat, majd néhány kérdésre kell válaszolnia.

Ha ezzel kész van, akkor nincs más hátra, mint bankkártyán keresztül befizetni a megszabott összeget és nagyon rövid időn belül már választ is kap. Az ESTA kérelmek nagy többségét jóváhagyják, így hát szinte biztos, hogy Ön is beléphet az Amerikai Egyesült Államokba, amennyiben minden rendben van. Viszont azt fontos tudni, hogy egy ilyen engedély önmagában még nem elég. Az Államokba való belépés előtt egy rutinvizsgálatra is számítani kell, amely során megállapítják, hogy alkalmas-e arra, hogy átlépje a határt. Az ESTA engedéllyel pedig maximum 90 napot tölthet az USA-ban, és ezt mindenképp be kell tartania. Amennyiben még több információt szeretne megtudni az USA vízum igénylésének folyamatáról, esetleg megtekintené az online kérelmet is, akkor a fenti linkre kattintva mindezt máris megteheti.

A weboldalon azonban nemcsak a hivatalos ügyekben érdekeltek fordulhatnak meg, hiszen hasznos tanácsokat is talál a blog részlegben. Például megismerheti, melyik az az 5 város, amelyiket mindenképp meg kell látogatnia, ha az Államokba utazik. Továbbá az amerikai egészségügyről is megtudhat néhány hasznos információt, hiszen nagyon fontos, hogy az egészségbiztosítása fedje a vészhelyzeteket is. Az USA-ban még az alap ellátás is nagyon drága, így hát nem biztos, hogy az összeg, amire eredetileg gondolt, elég lesz egy komolyabb probléma esetében is.

Tehát az USA vízum megszerzése után mindenképp alaposan utána kell járnia ennek is. Egy amerikai kiruccanás minden korosztálynak maradandó élményt jelent, ezért érdemes legalább egyszer ellátogatni ide. Az USA vízum kötelező akkor is, ha üzleti úton van, vagy ha turisztikai célból szeretne az Államokba utazni. Bármilyen kérdése van a témával kapcsolatban, az oldalon biztosan talál valamilyen segítséget. Ha pedig már most szeretné igényelni az ESTA-t, akkor itt az alkalom, hogy mindezt otthonról, kényelmesen elintézze.