Szolgáltatás

Milyen íróasztalt válasszunk egy kisiskolásnak?

Lassan, de biztosan vége a nyárnak és elkezdődik az iskola. Az iskola pedig mindig házi feladattal jár. Tehát a szülők gyorsan megkérdezik maguktól: milyen íróasztalt vásároljanak iskolakezdő kisdiákjuknak?

Az íróasztal stabilitásanagyon fontos az iskolakezdők számára. A gyermek íróasztalának szilárdan kell állnia, és emellett keménynek kell lennie, ezért érdemes körül nézni a fenyő íróasztalok kínálatban. A lekerekített sarkok vagy a lágyított szélek nemcsak a gyermekek kezét, hanem a szülők idegeit is megvédik baleset esetén.

A fenyő íróasztalokat több éven keresztül lehet használni, ezért érdemesebb egy nagyobb modellt választani. Nagyon praktikus, ha a fenyő íróasztal állítható magasságú és állítható dőlésszögű. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy sok gyermek nem szereti különösen a lejtős íróasztalokat. Pedig az ortopéd orvosok a kisiskolásoknak legalább 16 fokos lejtős asztallapot ajánlnak.

Bútor boltok kínálatában a legegyszerűbb típusoktól kezdve a különféle kiegészítőkkel ellátott fenyő íróasztalok közül választhatunk. Egy fióknak, amelyben például tollat ​​és papírt tárolhat a gyerek,mindenképpen lennie kell, ideális esetben a lábtér feláldozása nélkül.

Figyeljünk az fenyő íróasztal ideális magassága is!

108–121 centiméter testmérettel (ez az átlagos magasság az elsősöknél) az 53 cm-es asztalmagasság ajánlott, 119–142 centiméter magasságnál 59 centiméter legyen az íróasztal.

A többi már csak a szoba nagyságától és pénztárcánktól függ!